🖤 Apie tai, kas gimsta iš draugystės...

Vis labiau mus lepinant šilumai iš šviesai, nė nenorime prisiminti melancholiškų žiemos vakarų, bet trumpam sugrįžkime...

Niūrų žiemos vakarą nusprendžiau surizikuoti ir nė nebrandintą mintį paleisti į gyvenimą. Kol manęs nesukaustė baimė ir mintis neliko tik dar viena neįgyvendinta svajone, kad nesugebėsiu, skubėjau apie tai pranešti savo socialinių tinklų įrašuose.

Ir vos nupuošus egles, po 2023 metų sutiktuvių, drauge su savo Instagram bendruomene pradėjome projektą "Kuriame kartu".

Jo tikslas - nuspalvinti savo tamsius žiemos vakarus ir įsileisti į savo tvarias spintas tik apgalvotus, derančius tarpusavyje ir visur tinkančius drabužius, apie kuriuos galbūt tyliai pasvajodavome.

Pirmas mano žingsnis buvo apklausti bendruomenę, koks būtų jų svajonių rūbas. Iš gautų atsakymų susidėliojo kategorijos: suknelės, kelnės ir t.t. Bet jau pirmomis balsavimo valandomis lyderiavo megztinis.

Kūryba vyko apklausų ir balsavimo principu ir iš unisex, vyriško, moteriško megztinio pasiūlymų išsirinkote kurti būtent moterišką megztinį. O iš susagstomo, susiaučiamo, užtraukiamo ir kitų variantų laimėjo velkamas per galvą.

Tada supratau, kad man reikia atspirties taško - vienos detalės, prie kurios "prisiriščiau" pati, kad kūrybinis procesas neužsitęstų iki kitos žiemos, kad detalė būtų kaip kompasas, neleidžiantis nuklysti į plačius vandenynus. Ir tam pasirinkau apykaklę.

Iš visų siūlomų variantų apklausoje nugalėjo V formos apykaklė, kurios vėliau pateikiau net 42 pavyzdžius.

Kompasą turėjau, tad žingsnis po žingsnio rinkome megztiniui siluetą, raštus (nuo ažūro iki žakardo) ir spalvas iš visų pasaulio spalvų ir atspalvių.

Pabėriau "prieskonių" : nuo atviros nugaros iki skeltukų rankogaliuose ar apnuoginto peties. Rinkome rankovių ilgį iš 3 siūlomų ir siluetą joms iš 36. Išklausiau jūsų norus dėl sudėties ir pageidaujamo jausmo jį liečiant.

Jūsų pasirinkimai buvo netikėtai tikėti, kuklūs. O mane aplankė pojūtis, kad vieni kitus seniai pažįstame, kvėpuojame, kalbame, šokame tuo pat ritmu ir vaikštome tais pačiais takeliais...

Atkeliavus pirmam megztinio bandomajam modeliui, pasirodė, kad siūlas kiek šiurkštokas, tad pasitarėme ir balsuodamos nusprendėme, kad norime švelnaus.

Šiek tiek sugaišome, bet laukėme antrojo pavyzdžio. Laukimas pasiteisino. Galutinis merino vilnos moteriško megztinio "Draugystė" variantas nuostabus!

Juk Jūs prie jo ne tik prisidėjote, bet ir sukūrėte su savo istorija, kupiną geros energijos ir gyvybės.

Tai merino vilnos moteriškas megztinis - jaukus ir švelnus, kiek laisvesnio silueto, lygaus rašto, vienspalvis, V formos kuklia iškirpte, nuleistų pečių linija, laisvomis rankovėmis ir prigludusiais rankogaliais.

Pageidaujamos spalvos buvo miško, žemės ar kalnų spalvyno. Išsirinkote pilką uolų ir smėlio.

Bendram procesui mintis, gimusi po didžiųjų žiemos švenčių, savo fizinį pavidalą įgavo pavasarį, su sugrįžusių paukščių čiulbėjimu ir iš žiemos miego nubudusiu draugų klegesiu.

Megztiniai juk sukurti iš draugystės vakarų, iš didelio noro savo spintose rasti tik dėvimus, mylimus ir patogius drabužius.

Riboto kiekio megztinius "Draugystė" iš 100% merino vilnos galite apžiūrėti ir įsigyti čia.

O aš nuoširdžiai dėkoju Jums už šią pažintį, kelionę ir kūrybą kartu!

Šilčiausi linkėjimai! G.

Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą